Yoga Nidra 

Yoga Nidra betekent letterlijk yogische slaap  Een yoga vorm waarbij je niet allerlei fysieke  houdingen/asanas beoefend maar op je matje mag liggen . 

Eigenlijk lig je wel in een houding namelijk in Savasana een houding die je altijd doet aan het eind van een yoga les om zo lichaam en geest weer helemaal tot rust te brengen. Savasana is de meest evenwichtige en makkelijkste rusthouding . Uiteraard is er ook de mogelijkheid om op de zij of op de buik te liggen. Het is echter niet de bedoeling dat je tijdens de sessies in slaapt valt.

Tijdens een Nidra sessie begeleid ik je via een eeuwen oud script uit de Hymalaya  yoga traditie naar een diepe staat van ontspanning . Het gaat hier niet alleen over een fysieke ontspanning van het zenuwstelsel maar ook om een geestelijk en emotionele ontspanning door de hersengolven te veranderen  Het helpt je bij het loslaten van stress, spanning, negatieve gedachtes en alles wat jou niet meer dient. 

Tijdens de sessie wordt je meer bewust van je lichaam en je adem, Je komt uit je hoofd en je gaat terug naar voelen om weer in contact te komen met je innerlijke ik.  Je gaat het onderbewuste helpen te zuiveren .

Een Yoga nidra sessie staat qua ontspanning gelijk aan 4 uur slapen en heeft als voordeel dat je beter gaat slapen en minder moe wakker wordt, je lichamelijke gezondheid, je gevoel voor eigenwaarde, zelfvertrouwen, geheugen en je cognitieve prestaties verbeterd.

De yoga nidra is een onderdeel van de ontspannnings-yogales die altijd begint met rustig yoga houdingen en is terug te vinden op het lesrooster.