Wie is Roos ?

Sinds een aantal jaren groeit de belangstelling voor yoga in een zeer snel tempo. Volgens de Internationale Yoga Federatie zijn er wereldwijd 300 miljoen yoga beoefenaars. De enorme groei heeft te maken met de huidige samenleving die erg prestatiegericht is en waarbij de druk hoog is, hierdoor ervaart men veel stress. In 2019 waren er meer dan 1 miljoen mensen die last hadden van burn-out klachten.

Ook ik ervaarde jaren geleden veel stress, ik had een fulltime baan binnen de jeugdzorg, een scheiding achter de rug en kreeg alleen de zorg voor twee kinderen met als gevolg een burn-out. Dit was voor mij een reden om met yoga te beginnen en zo weer in contact te komen met mijzelf, mijn emoties en terug naar gevoel. Weer te luisteren naar mijn lichaam. Door de opleiding tot Raja yogadocent te gaan volgen heb ik me verder verdiept in de yogafilosofie die vol wijsheden zit en mij verder heeft gebracht in mijn persoonlijke ontwikkeling. Daarna ben ik de opleiding psychotherapie gaan volgen, om na het eerste jaar over te stappen naar de opleiding regressie therapie die ik vier jaar later succesvol heb afgerond.

Naast yoga is een andere passie van mij reizen. Dit heb ik dan ook veel mogen doen en veel van de wereld gezien  o.a.Thailand waar ik mijn massage opleiding heb gevolgd, Nepal ( boeddhistische leer gevolgd ). Indonesië waar ik een yoga retreat heb mogen  begeleiden en yogalessen heb gegeven. Na een aantal jaren les te hebben gegeven, veel gerelateerde boeken te hebben gelezen besloot ik in april 2018 mijn baan op te zeggen, mijn huis te verhuren en mijn rugzak op te doen en Nederland te verlaten. De wijde wereld in, alleen op reis en wederom opzoek naar mijzelf .

Na 1,5 jaar rondgereisd te hebben met al zijn ups en downs weer terug in Nederland kwam mijn plan om voor mijzelf iets op te starten waarbij ik gebruik mag maken van alles wat ik heb geleerd zowel tijdens mijn studies als tijdens mijn reizen en op mijn levenspad.

Vol liefde, enthousiasme en met passie wil ik met een ieder die aan zijn/haar persoonlijke ontwikkeling wil werken doorgeven wat yoga, massage en therapie voor je kan betekenen. Het leven is voor een ieder een aaneenschakeling van gebeurtenissen die invloed hebben op ons zijn. Deze gebeurtenissen zijn zeker niet altijd even leuk, toch kun je leren hiermee om te gaan en daarbij goed voor jezelf te zorgen.

Roos Oesterman