Nelson

Uitvaartleider

Door mijn dagelijkse werkzaamheden als uitvaartleider komt mijn lichaam regelmatig onder spanning te staan. Niet alleen door de onvermijdelijke omringende emoties maar ook door het soms lang op de benen staan. Mentaal heb ik ook het nodige te incasseren wat een ieder zal begrijpen. Deze spanningen gaan voornamelijk in mijn schouders en rug zitten en eens in de zoveel tijd heb ik hulp nodig om deze spanningen weg te nemen en mijn houding te corrigeren. Via mijn partner heb ik Roos leren kennen en op haar aandringen een afspraak gemaakt. Inmiddels heb ik meerdere sessies/massage behandelingen mee mogen maken bij Roos en voor mij is het keer op keer weer een verlossing. De spanning en pijn die ik regelmatig in mijn schouders en rug voel verdwijnt als sneeuw voor de zon. Zo blij mee. Daarnaast ervaar ik ook erg veel ontspanning. Ik kan het een ieder aanraden die vast zit of toe is aan lichamelijk ontspanning. Tevens heeft Roos mij enkele oefeningen en tips meegegeven die ik tussendoor gemakkelijk kan uitvoeren om tussentijds schouder of rugklachten te verminderen. Ik ben haar dankbaar voor alle advies en kijk weer uit naar een volgende massage waar ik weer helemaal losgemaakt zal worden. Dank je wel Roos.

 

Sally

Freelance Programmamaker

Bij Roos is het als thuiskomen. Letterlijk en figuurlijk. In haar fijne huis de yogalessen mogen volgen is zo warm en persoonlijk. En bij Roos is yoga ook thuiskomen bij jezelf. De mat is een spiegel en Roos is heel fijngevoelig. Geen les is hetzelfde. Roos voelt perfect aan wat de groep en het individu nodig heeft, dat bewonder ik enorm aan haar. Ook heb ik al een paar keer op de massagebank mogen liggen om gericht een paar plekken aan te pakken waar ik last van had. Op het moment zelf kan dat best pijnlijk zijn maar de massages zijn de beste die ik ooit heb gehad.

 

Joyce 

Werkzaam in de zorg 

Ik kom nu een aantal maanden bij Roos voor een massage, in het begin om de week en inmiddels 1 keer in de 3 weken. Ik werk als verpleegkundige in de zorg en heb door het zware fysieke werk regelmatig rugklachten. Met regelmaat ging ik door mijn rug. Inmiddels merk ik veel verbetering, mijn rugpijn is duidelijk verminderd en ben niet meer door mijn rug gegaan. Roos zorgt naast het ontspannen van mijn spieren tijdens de massage, er ook voor dat ik meer bewust met mijn lichaam bezig ben en signalen leer herkennen. 

 

Joke 

werkzaam in een dames modezaak

 

Mijn eerste kennismaking met Yoga bij Roos was samen met mijn dochter. (zie filmpje op de home page).Zij begeleidde mij tijdens een traject naar een betere life style om goed te kunnen herstellen van een zware burn-out waar ik maar niet uit kwam.Ze boekte een privé proefles om te kijken of het iets voor mij was en zo op deze manier te leren ontspannen en daardoor het stresshormoon omlaag te brengen.

Gedurende de les kreeg ik tijdens een oefening voor de rug een mega doorbraak dat letterlijk te maken had met loslaten vertelde Roos. Mijn tranen daarbij waren vooral het besef hoe moeilijk ik het nog had maar tegelijkertijd na jaren last van rug pijn even geen pijn meer te voelen. Voor mij een openbaring en dat op de Yoga mat. Dit was 2 jaar geleden en kom nu wekelijks bij Roos en kan zeggen dat het mij veel heeft gebracht,een stuk rustiger geworden, geen rugpijn meer, anders denken over dingen of benaderen, eerlijk naar mezelf en dus vaker nee durven zeggen en dat voelt fantastisch! Dat heeft ook alles te maken dat je niet alleen de oefeningen uitvoert maar ook de gedachte en of filosofie er achter leert begrijpen en bovenal toepassen.

Ook de kleinschaligheid van de Yoga school is fijn, prettige sfeer, laagdrempelig, persoonlijke aandacht, na de les met een heerlijk kopje thee napraten over de les of gewoon over het leven. Zelf dat ervaar ik als een stukje coaching. Ook bijzonder te benoemen is dat geen enkele les het zelfde is. Ik kijk er iedere week naar uit , naar MIJN avond zo noem ik het “Joke time”!

Ik gun iedereen deze ervaring, dus mocht je nou herkenning vinden in mijn verhaal, geef het een kans en je zult versteld staan wat het met je lijf en je geest doet. Zie het als een cadeau voor jezelf!

Namasté

Liefs Joke

 

 

Ingrid  & Jeffrey 

beide werkzaaam in een tuincentrum

 

Roos kennen wij al zeker 35 jaar, van school, maar ook uit Bussum waar wij beiden werkzaam waren en Roos vlak in de buurt woonde.
Wij zijn in 1998 naar Almere verhuisd en ik weet niet meer vanaf welk moment maar Roos zagen we daar ineens regelmatig bij de Albert-Heijn in onze wijk.
Met Roos kun je heerlijk praten zelf daar tussen de hoge stellingen gebeurde het regelmatig dat we hele gesprekken voerde zij over haar reizen wij over het kommer en kwel op ons werk.
Roos was toen werkzaam bij een grote yogaschool in Almere buiten en opperde regelmatig "waarom komen jullie niet een keer een proefles nemen om te kijken of het wat voor jullie is" nou moeten jullie weten dat mijn echtgenoot een hele stijfe hark is met zeer weinig gevoel voor ritme ( sorry mop 🙊) en zeker niet in een grote groep ontspanning oefeningen gaat doen, en zodoende wij nooit op haar aanbod zijn ingegaan.
Mijn echtgenoot is in de laatste 10 jaar meerdere malen thuis komen zitten met burn out klachten; zijn hyper zijn en dwangmatige aanleg zaten hem dan dusdanig in de weg dat hij uitgeput raakte en het even niet meer zag zitten.
Vlak na zo'n periode spraken we Roos weer een keer ze was net terug van haar wereldreis en zou gaan beginnen met een eigen yogaschool bij haar thuis mijn echtgenoot had vlak doorvoor al een mindfullness training gedaan en hier veel baat bij gehad dus het kleine groepje bij Roos thuis dat zag hij wel zitten.
Niet veel later startte wij met de lessen, ze had het mooi aangekleed compleet met kaarsjes, wierook en diffuus licht het Yoga gevoel kwam direct naar boven.
We waren met zn vijven, paste precies in de ruimte en de sfeer was heel fijn.
Roos gaf haar les zo profesioneel en de persoonlijke aandacht zo oprecht dat wij meteen om waren en keken elke week weer uit naar haar lessen.
Voor en na de les een heerlijk kopje thee en een kort gesprekje hoe de week weer was verlopen. Vooral mijn echtgenoot had veel aan de gesprekjes met Roos en door haar ervaring als coach wist zij  hem altijd te wijzen op de valkuilen op het werk.
Roos gaf elke week weer een ander soort les gaf duidelijke instrukties en hielp waar het nodig was. Ook de filosofie en achtergronden van de yoga leer kwamen regelmatig aan bod.
Tijdens de lockdown kregen we les via Zoom thuis hadden we een bijna lege slaapkamer ingericht als yoga ruimte en zelfs toen waren de instrukties van Roos prima te volgen.
Vorig jaar heb ik zelf een zware operatie gehad en heb maanden geen lessen kunnen volgen en toen ik uiteindelijk weer begon hield Roos rekening met mijn lichamelijke beperking van dat moment.
Momenteel zijn wij even gestopt met de lessen ivm andere pioriteiten maar missen het wel
hoor en pakken de draad weer op als het moment dit toe laat.
Roos dank je wel voor dit alles❤️.

Ingrid & Jeffrey

Wilma 

werkzaam in de jeugdzorg

 

Sinds februari 2020 volg ik yogalessen bij Roos. Ik ben begonnen met 1x per week en sinds een half jaar doe ik het 2x per week. Roos had me al vaker gevraagd of ik een keertje mee wilde doen toen ze nog les gaf op een yogaschool. Toen ik hoorde dat ze lessen bij haar thuis ging geven hoefde ik niet lang meer na te denken om het een keer te gaan proberen. Dit verlaagde enorm de drempel voor mij want ik vond mijzelf behoorlijk stijf. De eerste les vond ik erg spannend, wat stond
mij te wachten, ik was een hardloper en wandel regelmatig maar had nog nooit aan yoga gedaan. Roos zorgde ervoor dat ik me direct op mijn gemak voelde.      Het gaat er niet om hoe ver of hoe diep je in een houding kan komen maar hoe goed je leert luisteren naar je eigen lichaam. Het huiselijke ervaar ik als heel prettig, het geeft een veilig gevoel en Roos heeft aandacht voor iedereen. Of je nou net begint of al langer yoga beoefent de lessen zijn gevarieerd en heel goed te volgen, geen les is hetzelfde. Ik doe nu ruim 1,5 jaar yoga en ik vind het heerlijk. Ik voel me soepeler en luister beter naar mijn eigen lichaam. In het begin kon ik boos op mijzelf worden als een oefening niet goed lukte, dat heb ik nu veel minder. Ik zit niet op het matje om de houdingen perfect uit te voeren maar wil vanuit
mildheid beter in mijn vel komen te zitten. Hier heeft Roos een grote bijdrage in gehad. Zij weet iedereen op zijn of haar gemak te stellen, ze heeft zoveel passie voor haar vak en dat voel je tijdens de hele les. Het is niet een lesje afwerken maar vanuit passie en deskundigheid anderen meer bewust te laten worden van zichzelf. Wat ook fijn is, is dat Roos een hele fijne stem heeft, dit zorgt voor een fijne sfeer en maakt dat ik beter in de ontspanning kom. Als een oefening
onduidelijk is voor me dan legt Roos met alle liefde deze nog een keer uit. De les duurt 1,5 uur waarbij we beginnen met een meditatie en de les ook afsluiten met  een eindmeditatie. Ik vind dit heel fijn omdat je vanuit ontspanning aan de houdingen kunt beginnen en de les mindful kan afronden. Na de les drinken we een kopje thee en dat maakt het helemaal af!!

Wilma R.

 

 

Astrid

 pensionada

 

Nadat ik alweer een tijdje gestopt was met yoga ben ik Roos tegengekomen. Na een eerste gesprek werd ik me bewust dat ik de yoga had gemist en heb me dan ook ingeschreven. Roos is een zeer deskundige yogadocente met een rustige uitstraling. Haar yogalessen zijn heel goed voor de bewustwording van mijn verkeerde houding en helpen mij bij mijn rugklachten. Het is fijn dat de oefeningen rustig worden opgebouwd naar mijn eigen niveau. Voelen is belangrijker dan doen en dat voelen heb ik ook ervaren bij de massage die je mij hebt gegeven toen ik rugpijn had. Dat was heerlijk.  Ik kijk dan ook uit naar mijn wekelijkse les en kan haar van harte aanbevelen.

Astrid

 

 

 

Elly

zelfstandig ondernemer

 

Aantal jaren geleden heb ik je leren kennen als yoga docent. De keuze om bij jouw lessen te volgen was zo gemaakt. Lekker yoga lessen te volgen in een fijne huiselijke omgeving waar je jezelf kan en mag zijn, en tijd voor mezelf. Het geeft mij rust in m'n hoofd, en om beter te slapen en ook om ontspanning te voelen. Je leert veel over jezelf, je gaat veel bewuster leven. Iedere yogales is anders en dat is heel fijn. Roos legt alle oefeningen duidelijk uit en weet ook waar ze het over heeft. Ze corrigeert de houding van de yogi's.Als je een keer niet kan is het heel prettig om samen te kijken of je in die week nog wel kan. Dat voelt goed. Na de les nog even lekker bij kletsen onder het genot van een kop thee.

Kortom een heerlijke les in een huiselijke sfeer met een hele fijne en lieve yoga docent.

Liefs Elly